100 BİN TL İle Hayvancılık Yapılır Mı?

kubilayA

Yeni Üye
Bir çok insan 100 bin TL ile iş kurma ve işini büyütme hayalleri kurar. Ülkemizde tarım ve hayvancılık sektörü kazançlı ve çok yaygın bir sektör olduğu için insanların aklına ilk olarak bu sektörler gelir. Peki 100 bin TL ile hayvancılık yapılabilir mi? Bu mümkün müdür?
Devletimizin bu sektörlere verdiği destekler sayesinde ilk başta 30 bin TL lik hibe alabilirsiniz ve Ziraat Bankasından düşük faizli krediler çekebilirsiniz. Bu sayede yatırım için sermayeniz oluşmaya başlar.
Peki 100 Bin TL’ye Yapılacak Hayvancılık Türleri Nelerdir?
100 bin TL’ye yapılacak olan hayvancılık türleri şunlardır:
  • Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ( koyun veya keçi).
  • Büyükbaş hayvancılık veya besicilik ile süt ürünleri üretimi.
  • Yumurta üretme amacı ile kurulmuş tavuk çiftliği.
  • Tavuk eti üretimi amacı ile kurulmuş tavuk çiftliği.
Ülkemizde 100 bin TL ile iş kuran insanların ağırlık olarak hayvancılık sektörüne giriş yaptıklarını görebiliriz. Daha da derine inmek gerekirse 100 bin TL ile iş kuran insanların büyük bir bölümü büyükbaş hayvancılık sektörüne girmektedirler.
Çiftçilerin Yorumları:
Bir çok çiftçi bu konu hakkında farklı fikirlere sahiptirler. Bazı çiftçilerimize göre 100 bin TL ile 60 koyun alınır ve her sezon işinizi büyütebilirsiniz, bazı çiftçilerimize göre paranın hepsini koyuna harcayarak 200 koyun alınır ve küçükbaş hayvan üreticiliği yaparak işinizi büyütürsünüz. Ama bazı çiftçiler ise bunların tam tersini düşünüyorlar ve hayvancılık sektörüne girmek için en az 500 bin TL’lik bir sermayeniz olması gerektiğini belirtiyorlar. Bunların sebepleri ise şunlardır;
  • Hayvanları aldınız fakat bu hayvanlara bakabilmeniz için ahıra, otlatmak için araziye ihtiyacınız vardır.
  • Sıfırdan hayvan çiftliği kurmak için belediyeye ruhsat için 50 bin TL ruhsat parası ödemeniz gerekmektedir.
  • Eğer 100 bin TL ile bu işe başlarsanız çiftliğinizin elektrik, su ve bakım masraflarını karşılayamazsınız ve işin içinden çıkılmaz bir duruma düşersiniz.
  • Bir çiftliği yapmak ortalama olarak 200 bin ila 250 bin TL’ye mal olmaktadır. Kiralama bedelleri ise oldukça yüksektir.
100 bin TL ile işe başlayıp başarılı olup işlerini büyüten çiftçiler görmek mümkündür. Fakat bu insanlara baktığımız zaman genelinin devlet tarafından destek aldığını görürüz.
Sonuç olarak 100 bin TL sermaye ile hayvancılık yapabilirsiniz fakat hayvanlıcık için tek giderinizi hayvan parası olarak düşünmemeniz gerekmektedir. Diğer masrafları hesaba katarak bir karar vermeniz gerekmektedir. Ayrıca bu işi yapmaya kararlıysanız devlet tarafından destek almanızı tavsiye ederiz. Devlet 2017 yılında başladığı desteklere hız kesmeden devam ediyor ve ülkemizdeki tarım üretimini arttırmak için çiftçileri ve çiftçi adaylarını destekliyor.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Üst