Balık Bakımı Nasıl Yapılır?

Admin

Forum Yöneticisi
Yönetici
Balık Bakımı Nasıl Yapılır.jpg

Balık bakımı
Balık bakımı diğer ev hayvanlarına oranla en kolay,temiz ve zararsızdır. Balıklar için akvaryum veya fanus uygun bir ortamdır. Balık bakımı özel bir çaba gerektirmez. Fakat akvaryum temizliği balıkların sağlıklı ve canlı olması için düzenli bakımı yerine getirilmelidir. Akvaryum içerisinde suda bulunan oksijeni engellemeyeck taşlar, bitkiler, su devir dayim için motor, termometre bulunmalıdır. Su sıcaklığı balıklar için önemlidir. Akvaryum temizliği son derece kolay olmakla beraber dikkat edilecek hususlara değinecek olursak kendimize periyodik temizlik takvimi yapabiliriz. Özellikle ön camlarda oluşan yosunlar deterjansız keçeli bir bezle temizlenebilir. Bu işlem haftada bir yapılmalıdır.

Balık Bakımı Nasıl Yapılır?
Birikmiş yem kalıntıları, balık dışkıları balıkların sağlığı açısından tehlikeli olacağından iki haftada bir su değiştirilmelidir. Suyun dinlenmiş olmasına dikkat edilmelidir.
Balık beslenmeside temizliği kadar kolay fakat dikkat edilmesi gereken bir husustur. Günde iki üç kez kolayca bitirebilecekleri kadar yemlemek yeterlidir. Fazlası hem balık sağlığı hemde akvaryumun kirlenmesine ayrıca yosun tutmasına yol açar. Yemleme işi bir kişi tarafından yapılmalıdır.

Akvaryumda Balık Bakımı Nasıl Yapılır?
Her canlı gibi balıklarda ürerler. Doğan her yavru hemen başka bir fanusa alınarak büyük balıkların zarar vermesi engellenmelidir. Balıklar için veteriner hekim gerekmez. Balığın hasta olup olmadığı hareketlerinden anlaşılabilir. Herhangi bir anormallik hastalık belirtisi olabilir. Hasta balık zaman kaybetmeden küçük bir kaba alınmalıdır. Gereken ilaçlar bu kaba konabilir. Balıkların toplu yaşadıkları akvaryuma ilaç konulmamalıdır. Sebebi ise akvaryumda ki yararlı bakterileri öldürerek akvaryumun biyolojik dengesi bozulur.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Üst