Dereotu yetiştirmek için ılıman bir iklime sahip olunması gerekiyor. Çok sıcak veya çok soğuk havalarla dönemler dereotu yetiştirirken bitkiye zarar vereceği için genellikle tercih edilmez. Bu özellikleri baz alındığında dereotu en çok İlkbahar ve Sonbahar arasında yetiştirilir. En ideal üretim bölgeleri ılık iklime sahip ve nemli bölgelerdir. Dereotu yetiştirmek için tohumları direk toprağa ekebileceğiniz gibi yastıklarda dereotu yetiştirerek fidelerini de toprağa ekebilirsiniz. Kolaylık açısından genellikle tohumu direk toprağa ekmek tercih edilmektedir.
Dereotu, toprak bakımından çok seçici bir bitki değildir. Fakat en verimli hasat alınan topraklar içeriği mineral açısından çeşitli olan tınlı topraklardır. Çok hafif kumlu topraklar dereotu yetiştiriciliği için uygun olmayan topraklardır. Tohumlarınızı tarlaya ekmeden önce tarlanızı çok iyi hazırlamalı ve yabani otlardan tamamen temizlemelisiniz.
Dereotu gübre olarak da toprakta olduğu gibi çok seçici değildir. Gübre olarak çiftlik gübresi kullanabilirsiniz. Eğer ekimi tohumla ve elle serpme yöntemiyle yapacaksanız, 1 metrekare alana 1.5 – 2 gram tohum serpmeniz gerekir. Tohumları elinizle serpeceğiniz sırada havanın rüzgarlı olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Dereotu ekmek için Akdeniz ve Ege bölgelerinde en ideal ekim zamanı Mart ayıdır. Kış mevsimini soğuk geçiren bölgeler kışın ekim yapmamalıdır.
Dereotu, toprak bakımından çok seçici bir bitki değildir. Fakat en verimli hasat alınan topraklar içeriği mineral açısından çeşitli olan tınlı topraklardır. Çok hafif kumlu topraklar dereotu yetiştiriciliği için uygun olmayan topraklardır. Tohumlarınızı tarlaya ekmeden önce tarlanızı çok iyi hazırlamalı ve yabani otlardan tamamen temizlemelisiniz.
Dereotu gübre olarak da toprakta olduğu gibi çok seçici değildir. Gübre olarak çiftlik gübresi kullanabilirsiniz. Eğer ekimi tohumla ve elle serpme yöntemiyle yapacaksanız, 1 metrekare alana 1.5 – 2 gram tohum serpmeniz gerekir. Tohumları elinizle serpeceğiniz sırada havanın rüzgarlı olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Dereotu ekmek için Akdeniz ve Ege bölgelerinde en ideal ekim zamanı Mart ayıdır. Kış mevsimini soğuk geçiren bölgeler kışın ekim yapmamalıdır.