Fidan dikiminde dikkat edilecek kriterler çok büyük önem arz etmektedir. Bilinçsiz bir şekilde ekilen fidanlar uzun ömürlü ve verimli olma şansını yakalayamazlar. Yani fidanların dikilmesinden sonra ondan verim beklenecekse bunun için en başta fidan dikiminde büyük bir özen gösterilmelidir.
Öncelikle dikmek istediğiniz fidanın hastalık ve zararlı böceklerden arındırılmış olmalıdır. Fidanın aşıları yapılmış gövdesinde kesik, aşı yeri kapanmış ve soyuklar olmamalıdır. Fidanları bir yerden bir yere taşırken kullanacağınızın aracın kapalı bir araç olması önemlidir. Aksine bir durumda rüzgara ve aşırı sıcağa maruz bırakılmış bir fidandan yeterince verim beklenemez. Dikim süresi fazla uzatılmamalı fidanlar topraktan uzun süre ayrı kalmamalıdır. Dikim ilkbaharda fidanların altına su yürümeden gerçekleştirilmelidir. Aşırı soğuk havalarda fidan dikilmemelidir.
Dikim budaması fidan dikiminde en etkili kriterlerden bir tanesidir. Ezilen çürüyen kopan yerleri sağlam bulunan yerlerden ayırmakla bitkinin sağlığı korunmuş olur. Taç kısmında bulunan fuzuli dallarında kesilmesi çok iyidir. Fidanlar ekilmeden önce mutlaka yerleri açılmalıdır. Açılan yerler yaklaşık bir ila iki hafta arasında bekletilmeli güneş ışığı ve yağmurla havalandırılmalıdır. İşaretlemek için bir ip ya da dikim tahtası kullanılmalıdır. Fidanın dikileceği toprak çok derin açıldıysa hemen bu derinlik azaltılmalıdır. Ve fidanlar satın alındığı bölgede nasıl bir derinlikten çıkarıldıysa getirildiği ortama da aynı derinlikte ekilmelidir. Fidana aşı yapılan kısım mutlak surette toprağın üzerinde kalmalıdır. Eğer bu sağlanamazsa bitki kuruyarak, ölür.
Fidan dikimi tamamlandıktan sonra fidana can suyu verilir. Can suyu verildikten sonra toprakta çatlamalar oluşuyorsa bu bölgelere yeniden toprak atılır. Görüldüğü üzere fidan dikiminde dikkat edilecek kriterler bu şekildedir. Eğer tüm bunlara uyulursa üretici kişiye çok büyük getirileri olacaktır.