Hayvan Sigortası Fiyatı Nekadar ve Nasıl Yapılır?

Admin

Forum Yöneticisi
Yönetici
Hayvan Sigortası nasıl yapılır.jpg
Hayvan Sigortası Fiyatı Ne Kadar? Hayvan Sigortası Nasıl Yapılır?


Hayvan sigortası, evcil hayvanlar ve diğer hayvanlar için yapılan bir sağlık sigortasıdır. Büyük baş ve küçük baş hayvanlarda zorunlu kesim, zehirlenme, kaza ve zehirlenme gibi durumlar yaşanıldığı takdirde, hayvan sigortası devreye girmektedir.

Hayvan sigortası devlet destekli olabildiği gibi, aynı zamanda özel olarak da yapılabilmektedir. Evcil hayvan sigortası ise, yıllık belirli tutarlarda evcil hayvanların sağlığını ve canlarını güvence altına almaktadır. Yüksekten düşme, yaralanmalar, kazalar, enfeksiyon sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıklar evcil hayvan sigortası kapsamındadır.

Hayvan Sigortası Fiyatı
Evcil hayvan sigortası yapılırken, genellikle devlet tarafından %50 destek verilmektedir. Her türlü yılan sokması, zehirlenme, yaralanma ve doğal afet sonuçlarında zarar gören hayvanlar, evcil hayvan sigortası ile korunmaktadır.

Hayvan hayat sigortalarında, poliçede yer alan primin yüzde 50’si devlet tarafından ödenmektedir. Buna ek olarak sigortalı kişi tarafından ödenen primin yüzde 25’i peşin olarak alınır ve kalan prim tutarı ise maksimum 5 taksit ile tahsil edilebilir.

Büyük baş hayvan sigortası için yıllık ödemeniz gereken tutar, 1.400 TL ila 4.200 TL aralığındadır. %50 devlet desteğini de hesaba katınca, ödemeniz gereken tutar oldukça düşmektedir.

Küçük baş hayvan sigortası için yılık ödemeniz gereken tutar ise, 1.700 TL ila 3.500 TL aralığındadır. Devlet desteği, küçük baş hayvanlar için de geçerli olduğu için, yüzde 50 indirim imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Kümes hayvanı sigortası için yıllık ödemeniz gereken tutar, 800 TL ila 3.000 TL aralığındadır. Devlet desteği kümes hayvanları için de geçerlidir. Bu nedenle sigorta yaptırırken; yüzde 50 indirim olanaklarından yararlanabilirsiniz.

Evcil hayvan sigortası için ödemeniz gereken tutar ise değişiklik gösterebilmektedir. Fakat yaptığımız piyasa fiyat araştırmasına göre, aylık 20 TL ila 100 TL arasında evcil hayvanlarınızı her türlü sağlık sorunlarına karşı sigortalayarak güvence altına alabilirsiniz.

Hayvan Sigortası Nasıl Yapılır?
Minik dostlarınız için sigorta yaptırmak istiyorsanız, bu konu ile ilgilenen sigorta şirketlerine ya da acente şubelerine başvuru yapmanız gerekmektedir. Taşınabilir kümes hayvanınız ya da evcil hayvanınız varsa, beraber gidebilirsiniz. Fakat büyük baş ya da küçük baş gibi çok sayıda hayvanınız bulunuyorsa, acenteden ya da sigorta şirketinden talep ederek; hayvanlarınızın bulunduğu konumda da sigorta sözleşmesini tamamlayabilirsiniz.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Üst