Hayvancılık alanında faaliyet gösteren işletmeler için KOSGEB Tarım ve Hayvancılık kredisi nasıl alınır? Rehberimiz sayesinde işinizi bir adım ileri taşıyabilirsiniz. KOSGEB tarım ve hayvancılık kredisi dört farklı alt başlık altında incelenebilir. Destekler çiftçilere, tarım sektörüne, hayvancılık sektörüne, gençlere özel olarak farklı şekillerde tasarlanmıştır. Bu destekleri almak için gerekli olan şartlarda dolasıyla birbirinden farklıdır. Destek tutarları 50 BİN TL – 150 BİN TL arası değişlik göstermektedir. Sizin için en uygun olan desteği seçtikten sonra doğru planlama ile işinizi büyütmeye kısa bir süre içinde başlayabilirsiniz.
KOSGEB Çiftçilere Destek
Üretimi artırmak, üretim tesislerini daha iyi hale getirmek; seri üretime geçmek adına KOSGEB çiftçilere destek paketinden yararlanabilirsiniz. Şartları yerine getirdiğiniz andan itibaren bu desteklerden yararlanarak hayalini kurduğunuz sistemi inşa ederek, daha çok para kazanmaya başlayabilirsiniz. Çiftçilere özel olarak sunulan destek alanları ise şu şekildedir:
- Tavuk Yetiştirmek
- Ördek Yetiştirmek
- İnek Yetiştirmek
- Kaz Yetiştirmek
- Koyun Yetiştirmek
- Sera Kurmak
- Pancar Ekmek
- Tarla Ekmek
- Aroma Bitki Yetiştiriciliği
Tarım ve Hayvancılık Sektörüne KOSGEB Desteği
Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyete olan çiftçiler, bu destekten çok kolay bir şekilde yararlanabilir. Faaliyetlerinizi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacak; seri üretime geçmeniz konusunda sizlere destek olacak hibe sayesinde bir adım öne geçmeniz mümkün. Bu kredinin kullanım alanları ise şu şekildedir:
- Makine Alımı
- Araç - Gereç Alımı
- Araç Lastikleri
- Traktör Alımı
- Sergi Örtü Malzemesi Alımı
KOSGEB Tarım Kredisi Çekmek İçin Gerekli Şartlar
Kredi tutarlarına göre şartlar değişiyor olsa da KOSGEB tarım ve hayvancılık kredisi için temel olarak kurum tarafından tasarlanmış olan uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak, eğitimi başarıyla tamamlamak ve sertifika almak zorundasınız. Eğitim süresince öğrendiğiniz iş planı hazırlama dersine bağlı olarak destek için yeni bir plan hazırlamalısınız. Planlan ve proje detaylı bir şekilde hazırlandıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz; başvuru sürecinin bitmesi ve onay almanız halinde kredinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Sahip olduğunuz bu krediyle satın aldıklarınızı faturalandırmak, faturayı kuruma göstermek zorundasınız. KOSGEB tarım ve hayvancılık kredisi genel olarak üretim amacıyla başvuran projeleri daha çok destekliyor. Şayet bir üretim tesisi kurma planınız varsa; halihazırda kurulu olan tesisi büyütmek istiyorsanız başvurunuzu erkenden yapmaya çalışın. Geri ödemeli kredilerde vade süresi 2 yıldır; 2 yılın ardından 8 eşit taksitle ana parayı geri ödersiniz.