Mantar Yetiştiriği Tesisi Nasıl Kurulur Maliyeti Nedir?

kubilayA

Yeni Üye
Mantar yetiştiriciliği son yıllarda iyiden iyiye popüleritesini arttırmış bir meslektir. Mantar yetiştirmek için öncelikle devletten gerekli izinleri almanız gerekmektedir ve bu prosedürü çok olan bir iştir. Çünkü mantarlar çok çeşitlidir ve mantar türlerinin bir çoğu zehirli tür mantarlardır. Devlet size 2 tür mantar yetiştirmeniz için izin verecektir ve sıkı bir denetim altına alacaktır. Mantar yetiştiriciği işine giren çiftçiler düşük maliyetle yüksek kar elde edebilmektedir ve yatırımlarını kısa bir sürede amorti edebilmektedirler. Kültür mantarına olan talebin günden güne artması sebebiyle mantar yetiştirme tesisi kurmak artık daha popüler bir hale gelmiştir.

Mantar yetiştirme tesisi kurmak için ilk ihtiyacınız olan şey kapalı alandır. Bu alanın yalıtım sistemini çok iyi organize etmeniz gerekmektedir ve askı sistemi mantar yetiştirme tesisleri için olmazsa olmaz bir sistemdir. Mantar yetiştirme işine eğer yeni başlayacaksanız ilk başta 100 metre karelik bir alan sizin için yeterli olacaktır. Mantar yetiştirme tesisi için kullanılmayan hayvan damları veya tavuk çiftliklerini seçebilirsiniz. Ama kuracağınız tesisin yerleşim yerlerinden uzak olmasına dikkat etmelisiniz. Sıfırdan bir alan oluşturacaksanız bu alanın betonerme yapı olması üretim açısından daha sağlıklıdır. Çadır yapı sistemleri verimi azaltacaktır. İlk olarak üretim kapasitenizi belirlemeniz gerekmektedir ama üretim kapasitesi belirlenirken metre kare değilde metre küp hesabı yapmanız gerektiğini unutmamanız gerekmektedir.

Mantar tesisinizi kurduktan sonra kompast satın almanız gerekmektedir. Eğer yeterli bilgiye ve tecrübeye sahipseniz kendi kompastınızı kendiniz üretebilirsiniz. Bu kompastın tesise konulmasının ardından mantarların 20 ila 25 gün kuluçka süreci olacaktır. Kuluçka döneminin tamamlanmasının ardından bir hafta mantarları soğuk alana almanız gerekmektedir. Bu alanda bir hafta bekleyen mantarlar artık toplamaya hazır hale gelecektir ve iki ay boyunca hasat vermektedir.

Mantarlar yapısı gereği etrafa kötü koku salgılarlar bu nedenle üretim tesisinizi yerleşim yerlerinden mümkün olduğunca uzak tutmanız gerekmektedir.
Mantar yetiştiriciği yapacak vatandaşlarımızın üretim tesisinin yalıtımına oldukça dikkat etmesi gerekmektedir. Ayrıca ortalama 100 metre karelik alana yıllık ortalama 10 ton kapasitesinde kompost konulacağı için vatandaşlarımızın temizlik, havalandırma ve hijyene ekstra özen göstermeleri gerekmektedir.

Her işte olduğu gibi bu işede girerken kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. İlk başta 100 metre karelik bir alan sizin için gayet ideal olacaktır fakat eğer istiridye mantarı üretmek istiyorsanız ve bu işi ticari olarak yapmak istiyorsanız ilk etapta 100 metre karelik 3 ada toplamda 300 metre karelik alanda başlamanızı tavsiye ederiz.
Mantar yetiştirme tesis kurmak çok maliyetli bir iş değildir. Alacağınız malzemeye göre ve kullanacağınız teknolojiye göre maliyetler değişecektir fakat ortalama olarak ilk etapta çadır yapıda üretim yapacaksanız maliyetiniz 20.000 ile 40.000 TL arasında olacaktır, betonerme yapıda üretim yapacaksanız ortalama maliyetiniz 30.000-60.000 TL arasında olacaktır.
 

AnthonyHoalk

Yeni Üye
Antidetekt yöntemleri ile temelde yeni bir antidetekt tarayıcı



Ximera'nın çalışmasının temeli, dijital baskıların karışmasına izin veren ve bunun olmasını engelleyen kriptografi ilkelerine dayanmaktadır,
Sitelerin ziyaretçilerinin etkinliği hakkında bilgi toplayıp derlemesi için.


Anonim ve güvenli çevrimiçi etkinliklerin sağlanmasının bariz avantajının yanı sıra, Chimera'nın başka avantajları da vardır:

- Profil verileri sizin için uygun bir şekilde saklanabilir. Seçim için - bir veritabanı veya kendi cihazınız.
- Farklı cihazlardaki veriler kendi aralarında senkronize edilir.
- Oldukça hassas manuel ayar imkanı - proxy ayarlarını, saat dilimini, tarayıcı tanımlama dizesini ve diğerlerini değiştirebilirsiniz.
- Birden fazla çalışma ortamı oluşturmaya erişim.
- Şifreyi yanlış girdiğinizde sistemi saldırıya karşı koruyun.
- Verilerin tek yönlü anahtarla şifrelenmesi


Anonim tarayıcı, katılımcılar arasında rol paylaşımı ile hem özel hem de kurumsal kullanım için uygundur.
Antidetect seçenekleriyle güvenli taramayı kurun ve keyfini çıkarın.

Ayrıca ortak programımızı da mutlaka kullanın, katılmak için kişisel hesabınıza kayıt olmanız yeterlidir
ve bireysel bir referans alın

Kullanıcılarınızı davet edin ve davet ettiğiniz her kullanıcının ödemesinden% 40 indirim alın

Her yeni kullanıcıya promosyon kodu - 99f50o ile kaydolurken bir karşılama bonusu veriyoruz!





antidetect-browser-top-awoogah-awoogah-firefox-fans-urged-to-update-and-patch-zero-day-hole-exploited-in-the-wild-by-miscreants

download-antidetect-browser-security-shield-slingers-are-loving-prez-trumps-cybersecurity-order
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Üst