Tarım Kredi Gübre Fiyatları Nedir?

kubilayA

Yeni Üye
Tarım Kredi Gübre Fiyatları Nedir?
Çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımız ürünlerini yetiştirmek için gübreye ihtiyaç duyarlar. Kar hesaplaması ve ürün verimliliği için çiftçilerimiz en uygun fiyata en kaliteli gübreyi bulmak zorundadırlar. Bunun hesabının yapılmaması sonucunda hem maliyetler yukarı çıkabilmektedir hem de üründeki verimlilik düşebilmektedir.
Gübre toprağa ekilen bir ürünün yetişmesi için en önemli ihtiyaçlardan birisidir. Piyasada çeşit çeşit gübre bulunmaktadır.
Gübreler yapay ve doğal gübreler olarak ikiye ayrılırlar. Doğal gübreler hayvan ve bitki atıklarından oluşmaktadır. Doğal gübrelerin kullanılması toprağın sağlığı açısından büyük bir önem arz eder. Bu sebepten ötürü çiftçilere doğal gübre kullanmaları şiddetle tavsiye edilmektedir. Ayrıca doğal gübreler toprağın işlenmesini olumlu yönde etkilemektedir.
Yapay gübreler ise katı ve sıvı olarak ikiye ayrılmaktadır. Piyasada en çok katı gübre bulunmaktadır. Bunun sebebi ise katı gübrelerin depolanmasının, kullanılmasının ve nakliyesinin sıvı gübreye oranla daha kolay olmasıdır. Yapay gübrelerin doğal gübrelere göre avantajı sonradan etkisini kaybetmesi ve uçup gitmesidir. Yapay gübrenin kullanımı genellikle ilkbahar ayında yapılmaktadır fakat kış mevsiminin hafif yaşandığı bölgelerde gübreleme işlemi sonbahar aylarında da yapılabilmektedir. Yapay gübreler dört çeşittedir. Bunlardan ilki azotlu olan gübrelerdir. Azotlu gübreler üre, amonyak ve amonyum nitrat içermektedir. İkincisi ise fosfat diye adlandırılan gübrelerdir. Bu gübreler amonyum fosfat ve bazı tür süperfosfatlar içermektedir. Üçüncü çeşit yapay gübre ise potasyum içeren gübrelerdir. Dördüncü ve son çeşit yapay gübre ise kompoze olan gübrelerdir.
Tarım kredi kooperatifliği çiftçilere gübre alım konusunda birçok destek sağlamaktadır. Bunlardan en önemlisi gübre fiyatlarının vergi indirimine gitmesidir. Yüzde 15’lik bir vergi indirimine giden gübre fiyatlarının ise son fiyatlandırması şu şekildedir.
Piyasada yaygın olarak kullanılan markaların fiyatları şu şekildedir. Bu markaların ürünlerine bir çok satış noktasından ve internet üzerinden online olarak ulaşabilirsiniz. Büyük satış platformları olan N11 ve Hepsiburada gibi platformlarda bu gübrelerin satışlarını yapmaktadırlar.
Gübretaş Gübre Fiyatları(50KG):
  • Çinko içeren gübre 105 ile 110 TL arasında bir fiyatla alıcı bulmaktadır.
  • DAP gübresinin ortalama satış fiyatı 145 ile 150 TL arasındadır.
  • Amonyum Sülfat gübresinin piyasada ortalama satış fiyatı 85 ile 90 TL arasında değişmektedir.
  • Süper Ekin Gübresi olarak adlandırılan gübre çeşidinin ortalama fiyatı ise 110 ile 115 TL arasında değişmektedir.
  • Yüzde 33 adlı gübrenin fiyatı ise piyasada 120 ile 125 TL arasında değişmektedir.
  • Triple Süper Fosfat adlı gübrenin fiyatı ise 125 ile 130 TL arasındadır.
  • Yüzde 46 adlı gübrenin fiyatı ise ortalama olarak 125 ile 130 TL arasındadır.
  • Kompoze Akıllı Gübre ise piyasada ortalama 145 ile 150 TL arasında alıcı bulmaktadır.
BAGFAŞ Gübre Fiyatları(50KG):
  • Dap Kompoze gübre çeşidinin fiyatları piyasada ortalama 160 ile 170 TL arasında değişmektedir.
  • Cl amonyum nitrat adlı gübre ise 150-155 TL’dir.
  • Kompoze Gübre 110-115 TL’dir.
  • Amonyum Sülfat gübresi ise ortalama olarak 70 ile 75 TL arasındadır.
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Üst