Alabalık Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Yuksel Birol

Yeni Üye
Alabalık Yetiştiriciliği

Alabalık ülkemizde ve dünyada yetiştiriciliği en fazla yapılan ve en fazla tüketilen balıklar arasında ilk sırada yer almaktadır. Alabalık, iç su balıkları arasında yer alıp lezzetli bir tada sahiptir. Genel yaşam alanları soğuk sular, akarsu ve göl kenarları ile oksijeni bol olan sulu alanlardır. Yetiştiriciliğin bu denli çok olmasının temel sebebi, en çok tüketilen balıklardan biri olması ve maddi getirisinin yüksek olmasıdır.

Alabalık yetiştiriciliğinde seçilecek balık türü önemlidir. Bilinen türler arasında alp alası, dere alabalığı, göz alabalığı ve gökkuşağı gibi alabalık türleri bulunmaktadır. Bugün yetiştiricilikte en çok kullanılan alabalık türü ise gökkuşağı alabalığıdır. Yaşam şekline ve dayanıklılık derecesine göre incelendiğinde gökkuşağı alabalığı olumsuz şartlara dahi en çok dayanan alabalık türü olarak bilinmektedir.
Gökkuşağı türü, en hızlı büyüyen ve tüketim grubuna en hızlı giren alabalık türüdür. Ayrıca yemleme ve özel ihtiyaçlar duymayan uyumlu bir tür olan gökkuşağı, yüksek sıcaklıklara dahi dayanabilir. Alabalık yetiştiriciliğinde uygun tesislerin ve temiz su yataklarının oluşturulması gerekmektedir. Merkezin kurulacağı bölge, su kaynakların en az 4m uzakta ve yukarda olmalıdır. Ayrıca gelen su eğimi de yine kaynağa göre %2 eğimli olmalıdır. Genel anlamda merkezin dışarıdan herhangi bir sel riski altında bulunmaması ve üretim sonrasında pazara yakın olması önemlidir. Yetiştiriciliğin yapıldığı merkezde hazneler, havuzlar, sağım bölümleri ve su çarkları iyice ve detaylıca dizayn edilmeli ve yeterli şartlar oluşturulduktan sonra yetiştiriciliğe geçilmelidir.
 

Wayneoricy

Yeni Üye
The Delight of Double-Sided Dildos and Double the exhilaration, Twice the Joy

Seriously friend! Are you all eager to boost your private moments to unprecedented altitudes? Let's delve into about double and exactly how These kinds of wonderful devices can give you double the fun and twice the joy. Excellent for individual use or enjoying with a significant other, dual-ended dildos are multipurpose and entertaining enhancements to your selection.

combined present a unique experience through its two practical sections, each made to give different feelings. Whether you are experimenting on your or with someone significant, you can enjoy a variety of delightful combinations. The bendability and span of these tools enable for innovative arrangement, assuring that you can hit all the best spots.

Among remarkable traits of double-end pleasure sticks is their first-rate components. Designed from skin-safe material, Some gadgets feel opulent and are straightforward to clean. The glossy, seamless setup guarantees ease during pleasure, while the firmness offers the great combination of pressure. You can even identify twin with distinct textures on each end, offering you even more varieties to play.

Beginning with a double-end pleasure stick is uncomplicated. Start by experimenting with multiple positions to locate what else seems the best. Handle plenty of slickness to elevate the stimulation and secure smooth, comfortable use. Maintain your toy thoroughly before and after employing to maintain it in peak shape.

Bit of good news just what some individuals be forced to say about their encounters with dual-side toys: “This toy has fully revolutionized my single encounters. I like the variety!” – Jessica. “My lover and I employ This particular alongside, and it's brought so a great deal healthier. Very a great deal propose!” – Sarah. “The dual ends are excellent for experimenting different stimulation. It's always a essential!” – Jessica.

Excited to magnify your satisfaction? Double-sided dildos are present to give endless pleasure and contentment. Whether you're employing it solo or with a significant other, Some instruments will bring exhilaration and variation to your private times. Try one a try and take pleasure in the adventure!
Partners Erotic Toy
The Best Wireless Butterfly Vibrators for Women c5ca480
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 2)

Üst