Balık Çiftliği Nedir? Maliyeti Nedir?

kubilayA

Yeni Üye
Balık yetiştiriciliği sektörü günümüzde hızla büyüyen nadir sektörlerden biridir. Balıkçılık sektörü temelde ikiye ayrılır. Bunlardan ilki avlayıcılık ile yapılır, ikincisi ise çiftçiliği ile yapılır. Balık çiftçiliği sektörü de kendi içinde ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan birincisi dekoratif balıkçılıktır. Dekoratif balıkçılıkta süs balıkları yetiştirilir ve satışa sunulur. İkinci seçenekte alabalık diye tabir ettiğimiz yemesi uygun olan balık yetiştiriciliğidir. Bu sektörün oyuncusu dünya üzerinde oldukça fazladır. Bunun sebebi balığa dünya üzerinde talebin oldukça fazla olmasıdır. Günümüzde dünya nüfusunun 1/7 si beslenme ihtiyacını balık ve deniz ürünleri ile karşılar. Buda 1 milyar gibi çok yüksek bir sayıya denk gelir.
Balık çiftliği kurmanın pek çok avantajı vardır. Bunlardan bazıları ise şunlardır:
  • Yukarıda da bahsettiğimiz gibi deniz ürünlerine dünya üzerinde oldukça fazla talep vardır.
  • Avlanmaya göre daha kolay bir iştir çünkü balık çiftliğinde balıklarınızın yapay havuzların içinde olması gerekmektedir ve yapay havuzlardan toplama yapmak avlamaktan daha az zahmetlidir.
  • Balıklarınız çiftlikte deniz ortamına göre daha kontrollü beslenirler. Seçeceğiniz yem türüne göre balığınızın kalitesini belirleyebilirsiniz.
  • Her çiftlik her türden balığı yetiştirmek için uygun ortam sunar, bu da kar marjı yüksek türden balıkları kendi isteğinize göre seçebileceğiniz anlamına gelmektedir.
  • Balık satıcılığı gıda sektörünün diğer kollarına göre daha karlı bir koldur ve balığa olan talep oldukça fazladır.
Balık Çiftliği İçin Gerekli Malzemeler İse Şunlardır;
Balık çiftliği kurmak her işte olduğu gibi kolay bir iş değildir. Balık çiftliği kurmak için bazı demirbaşlara ihtiyacınız vardır. Bu malzemelerin başında ise hiç şüphesiz kafes ve ağ gelir. Balıklarınızın hayattan kalabilmesi için suyu havalandırmanız gerekmektedir. Bunun için ise Aerator adı verilen hava pompası almanız gerekmektedir. Balıklarınızı havuzlardan toplamanız için ise makaraya ihtiyacınız olacaktır.
Balık Çiftliği İçin En Uygun Arazi Tipi Nasıl Olmalıdır?
  • Balık çiftliğini engebeli bir araziye kuramazsınız. Bu sebepten dolayı araziniz düz olmalıdır.
  • Çevresi açık bir arazi seçmeniz ilerki yıllar için avantajlı olacaktır. Çünkü ileride çiftliğinizi büyütmek isteyebilirsiniz.
  • Çiftliğinizi mümkün mertebe tarım alanlarından uzak tutmalısınız çünkü tarım alanlarına yapılan ilaçlama işlemleri sizin suyunuzu kirletebilir ve balıklarınızı kötü yönde etkileyebilir.
  • Kuracağınız çiftliğin konumu çok önemlidir. Eğer çiftliğiniz ulaşılabilir bir alanda olursa yol üstü satışları ile kazancınızı arttırabilirsiniz.
Balık çiftliğinizi deniz veya göl kenarına kurmak üretim oranınızı arttırabilmektedir. Balık çiftliği kurmak yüksek maaliyetli bir iştir ve kuracağınız araziye göre kurma maliyetleri değişebilmektedir. Deniz ve göl kenarına kuracağınız çiftliğin maliyeti sizin için daha fazla olacaktır.
Peki balık çiftliği kurmanın maliyeti nedir?
Balık çiftliği konusunda uzman olan kişiler bu işe girilecekse yüksek kapasiteli üretim ile girilmesini tavsiye etmektedirler. Buda yıllık 1000 ton ve üstü olarak kabul edilmektedir. Bu kapasitede bir çiftlik kurmak ağ, gemi, kafes ve diğer malzemelerle birlikte 2 milyon $ civarındadır.
 

Marthaslarp

Yeni Üye
Unbroken sports pants have become a preferred among fitness devotees for their uninterrupted, frictionless experience. These leggings are designed without joins, providing maximum relaxation during any activity. The flexible material moves with you, delivering support without limitation. Unbroken workout pants be perfect for high-intensity workouts, yoga, or core workouts. They’re also trendy enough to use outside the workout space. Pair them with a camisole or athletic top for a fashionable, relaxed look. The adaptability of these leggings turns them a excellent addition to any collection. Try them out and see why they’re a must-have for anyone who values relaxation and style. Their blend of functionality and fashion secures you persist relaxed and look great, no regard the exercise.

Adjustable High Waist Exercise Pants
Experience the Liberty with Solid Sleeveless Jumpsuits e7c5ca4
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 1, Ziyaretçi: 1)

Üst