Kanatlı Hayvanlarda İshal ve Tedavisi

Hakan

Yeni Üye
Tavuk yetiştiren kişilerin ilaçlarından biri Coxidin’dir. Tavuk hastalıklarından veba, kolera, tifo gibi hastalıklarda kullanılıyor. Tavuklarınızın / güvercinlerinizin sadece birinde hastalık görseniz hepsi o hastalığı kapmış demektir. İlacı hepsine ortak kullanmalısınız. İlaç vermeye tavsiye edilen şekilde üç gün devam edeceksiniz.

Bu ve benzeri antibiyotik / antimikrobiyel ilaçlar aslında sizin tedbirsizliğiniz yüzünden olan acil durumlar içindir (tedbirsizliklerinizi aşağıdaki 1. ve 2. maddelerde açıkladım). Böyle acil durumlarda elbette antibiyotik ilaçların kullanılmaları şart oluyor – kullanmamanız hata olur. Ama devamlı kullanmak, sadece bu ilaçlara güvenmek iyi değildir çünkü tavukların bağışıklık sistemlerine büyük zarar verirler. Aşılara büyük önem vermelisiniz ki üzücü durumlarla karşılaşmayasınız. Bağışıklık sistemi çöken tavukları hiçbir antibiyotik ilaç kurtaramaz. Aşağıdaki 2. maddeyi ciddiyetle okuyun.

İshal olan tavuklar halsiz düşer. Bir şey yemez içmez olurlar. Zorla yedirmezseniz içirmezseniz bir iki gün içinde ölürler. Buna dikkat edin. Hastalıktan önce aşırı sıvı kaybı öldürüyor.

Her türlü tavuk ve güvercin hastalıklarının mikropları (virüsler, bakteriler) her an her yerde olabiliyor. Çözümü yok, dezenfekte işleri işe yaramaz. Çünkü rüzgâr her an getirir yağdırır.


Peki ne yapacağız?

1- Dengeli beslemek: Her şeyden önce tavuklarınızın bünyelerini güçlü tutmak zorundasınız. Güçlü bünyede bağışıklık sistemi de güçlü olur. Birçok hastalık mikropları tavuk bünyesinde anında yok edilir. Ama kötü beslemeniz yüzünden ve devamlı antibiyotik ilaçlar vermeniz yüzünden bağışıklık sistemi zayıf düşmüşse tavuklarınızın bünyesi mikroplarla savaşamaz. Hastalıklara anında yenik düşer. Kurtaramazsınız. Antibiyotik ilaçlar da artık fayda vermez.
Özellikle yumurtlayan tavuklar çok güç kaybediyor. Gayet zengin çeşitlilikte yiyecek vermelisiniz. Bu sizin de faydanızadır. Tavuk ne kadar iyi gıda alırsa yumurtaları da o derecede sağlığınıza yararlı olur. Eğer zengin çeşitlilikte yiyecekler temin edemiyorsanız yumurtlayan tavuklara vitamin ilaçları vermelisiniz. Ben böyle şeylere her ne kadar karşı olsam da gerekli olduğunu söylemek zorundayım. Fakat.. Yumurta Yemi denen özel tavuk yemine kesinlikle karşıyım. Yumrta yemi ve etlik civciv yemi hormonları etkileyen maddeler içeriyor. Öyle yemlerle beslenen hayvanların etini / yumurtalarını yemeniz size her türlü kanserden diyabet, guatr vb. hormonal bozukluk hastalıklarına kadar her türlü hastalıkları kazandırır bundan emin olun.

2- Düzenli aşı: Aşılar nelerdir, öğrenip gereken aralıklarla uygulamanız kesinlikle şart. Korkmayın iğneyle yapılmıyor suya karıştırılıyor. Aşıları hafife almayın. Öyle hastalıklar var ki en güçlü bünyeler bile yenik düşüyor. Tek çaresi aşılara devam etmektir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Sialisshopten

Yeni Üye
Ничто не повысит потенцию как : товары из интернет сайта sialis-shop.in.ua


Новости



Переходи




sialis-shop - Сиалис в Украине
sialis-shop - Сиалис в Украине
sialis-shop - Левитра в Украине
e7c5ca4
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Üst