KOSGEB Çiftçi Desteği Nasıl Alınır?

kubilayA

Yeni Üye
KOSGEB Çiftçi Desteği Nasıl Alınır?
KOSGEB yeni iş alanları yaratmak, istihdam yaratmak, ve Türkiye’nin kalkınması için devlet tarafından kurulmuş küçük ve orta ölçekli firmalara geri ödemesiz kredi veya ödenek veren kurumdur.
KOSGEB sektör ayırt etmeden neredeyse her sektöre destek veren bir kurumdur. Bu sektörlerin arasında şüphesiz tarımcılık ve çiftçilik sektörüde vardır. KOSGEB 2017 yılından beri çiftçilere destek vermektedir ve planlanan şekilde 2020 yılında da çiftçilere destek vermeye devam edecektir. KOSGEB’in çiftçilere verdiği destek GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ olarak adlandırılmaktadır.
KOSGEB Genç Çiftçi Desteği Hangi Projelere Verilir?
KOSGEB girişimcilere canlı hayvan alımı için destek vermez. KOSGEB’in vereceği destek canlı hayvanların yetiştirilmesine yardımcı olacak makine ve techizatın satın alınması için olacaktır. KOSGEB çiftçilere 3 farklı sektör için destek vermektedir.
  • Hayvancılık ile İlgili Projeler: Bu projeler küçükbaş hayvancılık (koyun, keçi, vb), büyükbaş hayvancılık ( dana, öküz, vb) ve arıcılık gibi sektörleri içermektedir.
  • Bitki yetiştirme ile ilgili projeler: Bu projeler genel olarak tarım sektörünü kapsamaktadır. Bunlar seracılık, fidan yetiştiriciliği, çiçek yetiştiriciliği vb.
  • Aromatik Bitkiler ile ilgili Projeler: Bu projeler genel olarak tıbbi malzeme ve ilaç sanayisi için üretilen bitkileri kapsamaktadır.
KOSGEB Genç Çiftçi Desteği İçin Gerekli Olan Şartlar Nelerdir?
KOSGEB’in sağladığı destek için gerekli olan şartlar şunlardır:
  • 18-41 yaşları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Aktif vergi ödeyen esnaf olmamak.
  • Aktif olarak okullarda eğitim görmemek ( açık ve uzaktan eğitim alan kişiler başvuru yapabilir).
  • Başka bir meslekte sigortalı olarak çalışmamak.
  • Daha önce kendisi ve ailesinin KOSGEB’den destek almamış olması.
  • Halihazır hayvancılık yapıp 15 büyükbaş ve 60 küçükbaş veya fazlası hayvana sahip olmamak.
  • Arıcılık için 50 ve fazlası arı kovanına sahip olmamak.
  • Nüfusu 20.000 kişiden az olan bölgelerde ikamet etmek.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
KOSGEB’in sağladığı destek için gerekli olan belgeler şunlardır:
  • Başvuru için dilekçe.
  • Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı.
  • SGK tarafından çalışmadığınıza dair belge.
  • Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından sağlanan taahhütname.
  • Diploma.
  • Projenizi tanıtan sunum belgesi.
Başvuru Süreci Nasıl İşler?
İlk olarak tebliğ yayınlandıktan 5 gün sonra 20 iş günü içerisinde bütün belgelerinizi hazırlayıp belgelerinizi KOSGEB’e iletmeniz gerekmektedir.
Başvurular 10 gün içinde KOSGEB tarafından değerlendirilir ve sonuçlar açıklanır.
Eğer projeniz seçilmiş ise 5 gün içinde KOSGEB tarafından size ulaştırılan sözleşmeyi imzalamanız gerekmektedir, aksi halde hakkınız yedek listedeki projelere verilir.
Sözleşmeyi imzaladıktan sonra 5 iş günü içerisinde destek hesabınıza yatırılmış olacaktır.
Girişimler geleneksel ve ileri düzey olarak iki farklı kategoriye ayrılır. Geleneksel girişimler için KOSGEB 60.000 TL ye kadar, ileri düzey girişimler için 370.000 TL ye kadar destek sağlar. Ödemeler Ziraat Bankası üzerinden yapılır.
Sonuç olarak KOSGEB tarafından verilen bu destekler ülkemizdeki tarımı ve hayvancılığı desteklemek için atılan büyük adımlardan biridir. Vatandaşlarımız bu desteklerden yararlanarak hem kendi ekonomik durumunu geliştirme fırsatı bulur hem de ülkemizdeki üretimi arttırarak Türkiye’ye destekte bulunmuş olur.
 

Marthaslarp

Yeni Üye
Cropped yoga trousers exist as a flexible and stylish selection for any training. The cropped length is perfect for mild weather, delivering a at ease experience that allows for a complete range of mobility. These pants are excellent for pilates, pilates, or any gentle activity. The flexible cloth secures maximum comfort and aid, while the fashionable look turns them perfect for donning outside the gym. Combine them with a sleeveless shirt or workout support for a entire training outfit. With multiple designs and hues presented, you can discover the ideal pair to match your desires. Cropped exercise trousers exist as a must-have in any active collection. Their mix of ease, appearance, and practicality ensures you stay at ease and look excellent, no matter the activity.

Minimalism Sporty Leggings
Keep At Ease in Imitation Hide Tights e7c5ca4
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Üst