Kuş Gribi Nedir

Admin

Forum Yöneticisi
Yönetici
Kuş gribi; 1978’de İtalya’da tespit edilen kuşlar ve nadiren domuzlarda görülen bulaşıcı bir hastalıktır. Kümes hayvancılığında kuş grupları iç içe yaşadığından dolayı bu virüs hızla yayılmak için gereken ortama sahiptir.Bu hastalık düzeyi ilerlememiş olan kuşlarda tüy kırışıklığı ve az yumurtlama gibi durumlar gözlenmektedir. Ağır olanlarsa virüsü aldıkları ilk gün ölmektedirler. Salgını önlemek için yapılması gerekense virüs bulaşmış olan hayvanları topluca itlaf etmek ve sterilize olması için gömülüp kireçle kapatılmalıdır. Bu virüsü ısı veya iyot içeren dezenfektanlarla öldürmek mümkündür.
Kuş gribine dikkat etmesi gerekenler tabi ki kümes hayvancılığı yapan kurumlardır. Hayvan dışkısıyla bulaşabildiği gibi solunum yoluyla da bulaşabilmektedir. Aynı havayı soluyan tüm hayvanların enfeksiyon kapması beklenmelidir. Öldürücü virüs kapan hayvanlar arasında bu hızla yayılmakta ve insanlara çok büyük maddi zararlar vermektedir. Bu virüsler ülkeler arasında ticaretle ve göçebe kuşlarla taşınabilmektedirler. İnsana ise kuş gribi hasta ve ya hastalıktan ölmüş hayvana yakın temas da(hayvanın gözyaşı, burun akıntısı, dışkısıyla temas) bulunduğu durumlarda bulaşmaktadır. İnsanda kuş gribinin belirtileri ateş halsizlik boğaz ağrısı öksürük solunum güçlüğüdür. Zamanında müdahale edilirse kurtulma şansı yarı yarıyadır. Kuş gribiyle mücadele için net çözüm sunan herhangi bir aşı bulunamamıştır.
 

Marthaslarp

Yeni Üye
Lycra leggings be a preferred among exercise devotees for their incredible relaxation and elasticity. The material is stretchy, enabling for a full scope of motion during any task. Whether you’re engaging in pilates, sprinting, or hoisting dumbbells, Lycra leggings flex with you, offering aid without restriction. They’re also remarkably silky, turning them comfortable enough to use all day. Elastic pants exist in multiple designs and shades, so you can express your personal taste while enjoying peak ease. Match them with a sports top for a workout or a cozy sweater for a relaxed day out. Lycra leggings be versatile, stylish, and perfect for any moment. Give them a attempt, and you’ll understand why they’re a cornerstone in many wardrobes. Their mix of relaxation, support, and style secures you remain comfortable and seem excellent, no regard what your day entails. Lycra pants are a must-have for any active wardrobe.

25 Inches Workout Pants
Feel the Independence: Exposed Sensation Stretching Bottoms for Supreme Comfort e7c5ca4
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Üst