Çiftlik ve salma tavuk yetiştirilmek istenilince akla ilk olarak, en verimli tavuklardan biri olan, Alman ırkı Lohman tavuk gelir. Oldukça verimli olan bu tavuklar, hastalıklara karşı dirençli olup kışın bile iyi verim vermektedirler. Az yem yemesine rağmen verimli yumurtalar bırakan bu tavuklar, yumurtlama dönemlerinden sonra da etlerinden yararlanma imkanı vermektedir. Günlük yem miktarı tavuk başına sadece 100-120 gramdır. Yumurtadan çıktıkları günden ilk 16-18 haftadan sonra kılavuz denilen normal boyutlu yumurtalar bırakırken, gün geçtikçe verimi ve sayısı artan yumurta bırakmaya başlarlar. Yıllık 250-300 arasında yumurta bırakan bu tavuklar, oldukça iri yumurta bırakmaktadırlar. Dış görünüşü itibari ile lohman brown açık kahverengi bir renge sahiptir ve gagaları kesik değildir. Bu tavuklar çok fazla ağırlığa sahip değildir ve ortalama olarak 18. Haftada 1.5 kg, 80.haftada 2.1 kilograma ulaşırlar. Bu tavukların en verimli yumurtaların ağırlıkları ortalama olarak 63 gramdır. Bu yumurtalar da L ve çift sarılı olarak piyasaya sürülmektedirler. Avrupa’da salma tavukçuluğa verilen önem her geçen gün arttığı için salma tavukçuluk arasında en favori tavuk türü bu tavuk türüdür. Aynı zamanda salma tavukçulukta cazip karlılığı getiren bu tavuklar, kapalı alanda yumurta üretiminde üreticilerine oldukça kazanç sağlamaktadırlar. Ancak bu tavukların tavuk kümesi ile yetiştirilmesi sürecinde günlük bakımlarıyla beraber kontrolleri mutlaka yapılmalıdır. Her ne kadar kötü hava şartlarına ve hastalıklara karşı dirençli olsalar da iyi verim vermeleri için periyodik bakımları aksamadan yerine getirilmelidir. Kümeslerde ideal sıcaklık 20-24 derece arasında olması gerekir. Ayda bir kez de olsa kümeste oluşan dışkılar temizlenirse yumurtlama açısından daha iyi sonuç çıkacaktır. Her tavukta olduğu gibi bu tavuk türü de satın alınırken mutlaka güvenilir yerlerden alınmalıdır. Veteriner kontrolü olmadan tavuk almak riskli olabilir ve alacağınız tavukların mutlaka aşıların vurulduğuna emin olmalısınız.