Solucan Gübresi Üretim Tesisat Maliyeti Nedir?

kubilayA

Yeni Üye
Solucan Gübresi Üretim Tesisat Maliyeti Nedir?
Ülkemizde son yıllarda tarım ve hayvancılık sektörüne yapılan yatırımla hızla artmaktadır. Tarım ve hayvancılık sektörü oldukça geniş kollara sahip bir sektör olduğu için Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde birbirinden farklı yatırım çeşitleri ve sektörleşme görebiliriz. Fakat son zamanlarda bu sektör grubunun içindeki bir sektörün yıldızı iyiden iyiye parlamaya başladı. Bu sektör ise solucan gübresi yetiştiriciliği olarak adlandırılıyor. Solucan gübresinin faydaları sanıldığından oldukça fazladır. Bunlara birkaç örnek vermek gerekirse solucan gübresinin tamamen organik olması, hemen hemen her tarım ürünü için uygun bir gübre türü olması, toprağı güçlendirmesi, kimyasal ilaç içermediği için tamamen sağlıklı olması ve daha bir çok fayda.
Solucanlar hızlı üreyen hayvanlar oldukları için bu sektöre yatırım yapmak hızlı büyüme açısından oldukça mantıklıdır. Kar payının yüksek olduğu bu sektöre girmek için çok büyük yatırımlara ihtiyacınız yoktur. Peki solucan gübresi üretim tesisi kurmak için ihtiyacınız olan şeyler nelerdir?
Kapalı Üretim Tesisi:
Solucanlar gübre üretimlerini sadece karanlık ortamlarda yapabilmektedirler. Bu sebepten dolayı kapalı bir alana ihtiyacınız olacaktır. Kuracak olduğunuz kapalı mekanda ısı izolasyonu çok önemli olduğu için betonerme yapı kullanmanız tavsiye edilir fakat onun olmaması durumunda izolasyon sağlayabildiğiniz diğer tür materyallerden yapılmış kapalı alanlar da işinizi görecektir. Metrekare başına 10.000 solucan koyabildiğimizi hesaplarsak eğer 100 metrekarelik alanda 1 milyon adet solucan yetiştiriciliği yapabiliriz.
Kapalı Üretim Havuzları:
Solucanlarınızı yerleştirmek için üretim havuzlarına ihtiyacınız vardır. Bu konuda dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır. Bunlardan birincisi toprak zeminli bir üretim tesisiniz varsa üretim havuzunuzun kesinlikle yere temas etmemesi gerekmektedir. Yere ahşap paletler yerleştirerek üretim havuzlarınızı bu paletlerin üstüne yerleştirebilirsiniz. Üretim tesisinizin zemini betonsa üretim havuzlarınızı direkt olarak yere koyabilirsiniz. İkinci önemli husus ise üretim havuzunuzun materyali kesinlikle plastik olmalıdır metal olmamalıdır. Sert plastikten yapılmış üretim havuzlarını kullanabilirsiniz. Genel olarak kullanılan her üretim havuzu 10.000 solucana ev sahipliği yapar ve kapladıkları alan ortalama olarak 1.20 ila 1.50 metrekare arasında değişmektedir.
Kaliforniya Kırmızı Solucanları:
Maalesef solucan gübresi üretimi her türlü solucanlar yapılamamaktadır. Solucan gübresi üretmeniz için kırmızı kaliforniya solucanlarına ihtiyacınız vardır.Kaliiforniya kırmızı solucanları çok hızlı üreyen solucan türleridir. Eğer tekniğine uygun hareket ederseniz bir yılda solucan sayınızı 15-16 katına çıkarabilirsiniz.
Solucanlar Ortalama Ne Kadar Yem Tüketip Ne Kadar Gübre Üretirler?
Kaba bir hesapla solucanlar tükettikleri mamanın yarısını gübre haline getirirler ve ortalama 100.000 kırmızı kaliforniya solucanı aylık olarak 1800 kg yem tüketir, yine kaba bir hesapla bu aylık üretecekleri gübre miktarının ortalama 900 kg olacağı anlamına gelmektedir. Size bu sayı küçük gelebilir fakat unutmayın kırmızı kaliforniya solucanları kayılarını 1 yıl içinde 15-16 kat arttırırlar.
Genel Maliyet:
Genel maliyetiniz kullandığınız malzemelere ve bulunduğunuz bölgeye göre değişkenlik gösterebilir fakat diğer üreticilere baktığımız zaman ortalama masraf her bir solucan için 8-25 kuruş genel masraf ise yıllık 100 tonluk üretim kapasitesi olan bir tesis size 55-60 bin TL’ye mal olacaktır.
 

Sialisshopten

Yeni Üye
наш інтернет-магазин — це
професійний сайт,
який пропонує широкий асортимент медикаментів
для покращення інтимного життя. Ми пропонуємо
товари від провідних виробників, які допоможуть вам
підвищити лібідо


Новости



Нужные вещи




sialis-shop - Дженерики в Украине
sialis-shop - Сиалис в Украине
sialis-shop - Левитра в Украине
e7c5ca4
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Üst