Tavuk Hastalıkları ve Diğer Sağlık Sorunları

Çoban

Yeni Üye
Tavuk Hastalıkları ve Diğer Sağlık Sorunları


Kilolu tavuklar:
Tavuklar kilolu olmada en olası adaylardır. Kafeste beslenen kanatlılar, kısa bir zamanda tutulan (broiler gibi) veya yanlış diyet ile beslenen kanatlılarda kilolu olma riski en fazla olarak görülmektedir. Yağlı tavukların yumurtaları yoktur, kızgınlık davranışı göstermeye daha yatkındırlar, yağlı karaciğer sendromu ve üreme sorunları olabilir.

Kapatılmış olarak büyütülen kanatlılar: Egzersiz ve diyet eksikliği devreye girer. Kanatlıların düzenli egzersiz için dışarıda dolaşması sağlanmalıdır. Bazı ırklar en iyi kondüsyonu gösteren tüyleri muhafaza etmek için içeride tutulmasını gerektirir, temiz havada temiz bir zeminde küçük egzersizler onlara faydalı olacaktır.

Diyet: Yaygın olan bir sorun da tavukların çok karışık mısır ile beslenmesidir. Mısır (sarı, genellikle mısır ezilmiş olarak bulunan) tavuklar üzerinde yağlanma etkisi yapar ve cildi sarıya döndürür. Bu soğuk havalarda tavuklar için yararlı olabilir. Karışık mısırla, sadece bir tedavi olarak beslenmelidirler.

Kanatlılar yatmadan önce yemleme için (Amerika’da rasgele besleme olarak adlandırılır) geniş bir alana atılmış kanatlı başına bir avuç kadar mısır ile beslenebilirler. Mısır, doğaçlama yani hazırlıksız yapılan veya pelet ile karışık yem olarak yapılmamalıdır.

Ev artıkları ile besleme bazı yerlerde müsaade edilmektedir. O zaman artıklar ile beslenmede bir diyet dengesizliği oluşacaktır. Kanatlılar mutfak artıkları ile beslenmesi sonucunda yeterli protein alamayacaklardır. İyi araştırılmış dengeli yemler kullanılmalıdır.

Eğer, kullanılmak üzere tahsis edilmiş kırıntılar püre ile beslenen bazı yumurtacıların ıslak ufalanan ‘püre’ içine karıştırmak isteniyorsa karıştırılabilir. Kanatlıların günlük yem ihtiyacının % 25 i artıklar ile sınırlanmalıdır ve kanatlılar obez hale gelirse o zaman tamamen artıkları verme kesilmelidir.

Taze yeşillik olabilir ve düzenli beslenmeleri gerekir ve kanatlılar mümkün olduğu kadar serbest dolaşmaya bırakılmalıdır. Kanatlıların büyüme aşamasında türüne uygun olarak dengeli bir pelet (veya püre) diyet ile beslenmeleri gerekmektedir.

Kümes hayvanlarında tenyalar ve diğer parazitler:
Yuvarlak solucanlar son birkaç yıldır mücadele edilmesine rağmen farkına varılır şekilde artmıştır. Rutin olarak yapılan solucan yumurta sayılarına cevaben uygulanan tedavi ile başarılı bir solucan kontrolü sağlanmıştır. Kümes hayvanlarını enfekte edebilir tenyaların birçok farklı türü vardır. Bu türlerin çoğunluğu tamamen zararsızdır, Ancak tenyalar çok sayıda olduğu zaman kilo kaybına yol açabilir ve yumurta üretim kaybı yaşanır.

Kanatlıların pisliğinde uzunluğu 25 cm’ye kadar olanlar görülmüştür.

Onlar, kendi yaşam döngüsünü tamamlamak için sırayla bir sinek veya solucan gibi başka bir organizmaya ihtiyaç duyarlar.

Tenya probleminin teşhisi, solucanların kendilerini görmek veya tenya yumurtalarının varlığı pisliklerini incelemek suretiyle yapılabilir.

Tenyalar bulunsalar dahi tedavi nadiren gereklidir. Eğer tedavi yapılacaksa onları kontrol için iki potansiyel yol vardır ona göre karar verilir:

  1. ilgili tenya türlerin tanımlanması ve onların diğer ev sahibi örneğin hedef sineklerle mücadele
  2. Uygun bir ilaç kullanın


İlk yaklaşım kümes hayvanları için lisanslı olduğu için flubendazole içeren bir ilaç ile çalışmak olmalıdır, eğer çalışmazsa işe yaramazsa o zaman Prazikuantel kullanılmalıdır.

Prazikuantel kümes hayvanlarında kullanılmak için lisanslı değildir ve kullananlar veteriner reçetesi altında bunu yapmak gerekirse Uygun bir yumurta çekilme dönemini geçirmeleri gerekir (kanunla bu en az 7 gün olmalıdır). Prazikuantel sık olarak diğer pet hayvanlarının şerit tedavisinde kullanılır.

Kümes hayvanlarını tesadüfi olarak enfekte edebilir çeşitli türleri vardır, ancak bu tür enfeksiyon nadirdir ve çoğunlukla su ile ilgilidir ve enfekte salyangozları yemek suretiyle oluşmaktadır.

Tesadüfi olarak enfekte olan tavuklarda kalın ve ince bağırsaklarda büyük zararlar yaparlar. Sığır ve koyunlarda aksine karaciğere zarar verirler. Çok sayıda olduğu zaman ishale neden olabilir, Yumurta üretiminde düşüşler yaşanır ve kilo kaybı görülür.

Tesadüfi olarak enfekte olmuş kanatlıların dışkılarında yumurtalarının olup olmadığına bakılarak teşhis edilebilir.

Benzer tenyaların tedavisinde flubendazol yararlılığı konusunda çelişkili raporlar vardır. İlk yaklaşım kümes hayvanları için lisanslı olduğu için flubendazole içeren bir ilaç ile çalışmak olmalıdır. Eğer başarısız olursa prazikuantel ile tedavi düşünülmelidir. Kümes hayvanları kullanım için prazikuantel lisanslı değildir. Yine, kullanım için veteriner reçetesi gerektirir.

Büyük yuvarlak kurtlar veya Ascarida Galli:
Bu solucanlar 5 8 cm uzun olan ve bir kuş bağırsağın orta kesiminde yaşıyor. Genellikle meydana kümes büyük yuvarlak solucan kötü enfestasyonlar kuşlar kirli yataklık üzerinde yoğun koşullarda tutulduğunda veya ishal yıllarca kullanılmış olduğunu. Büyük yuvarlak kurt Enfestasyonlar dışkıları dışarı kabul edilmiştir yumurta yeme kuşlar tarafından doğrudan oluşur. Bu yumurtalar 10 gün sürer enfektif olması.

Bir kez yemiş olmak yeterli olur, kanatlının proventriculusunda Yumurtalar büyür , yumurtadan çıkar ve larvalar bağırsakların lümen denilen kısmına geçer. Bir hafta sonra, larva mukozaların içine girer, artık bağırsak duvarının parçasıdır ve hasara neden olmaya başlar başlar.

Bazen, büyük yuvarlak solucanlar kanaldan (oviduct’tan) yukarı çok yavaş olarak ilerler ve yumurtaların içinde görünebilir.

Yumurta üretim kaybı ve yumurta sarısının soluk sarı rengi ve anemi, büyük bir yuvarlak kurt enfeksiyonunun büyük işaretlerinin yanı sıra büyüyen kanatlılar için kilo alımında bir kayıp vardır. Kanatlıların depresif olduğunu görebilirsiniz ve sonunda istila ağır olursa, ölümler görülebilir.

Tedavi:

Tüm iç parazitler gibi, bu solucanları öldürecek birçok tedavi vardır. Çoğu kümes hayvanları için kullanılabilecek parazit ilaçları (flubendazol gibi) mevcuttur.
 

Wayneoricy

Yeni Üye
Uncover the Perks of Pelvic Floor Trainers

Hi everyone! Did you know that Kegel Exercise Toys can revamp your close routine and general fitness? Some neat little devices are engineered to strengthen your pelvic floor muscles, causing enhanced sensations and much healthier bladder stability.

Kegel Exercise Toys come in various configurations and measurements, ensuring it truly is uncomplicated to identify one that matches your tastes. They’re straightforward to handle and can be simply integrated into your habitual routine. By adding pelvic area exercises, you’ll observe a substantial enhancement in your close fitness and all-around self-assurance.

A single of the greatest qualities about Kegel Exercise Toys is their adaptability. you can be able to handle them at residence, at work, or moreover while handling responsibilities. They’re inconspicuous and handy, so no one will understand you’re conditioning your pelvic muscles muscles. Moreover, they’re made from superior, safe-for-use parts, ensuring a effortless and secure session.

Commencing with Kegel Devices is straightforward. Go through the instructions to grasp how to handle them efficiently. Commence with limited periods and incrementally increase the duration as your strength turn more powerful. Routine is important to observing benefits, so aim to make it a aspect of your regular daily life. Don't forget to sanitize your product periodically to uphold it in peak form.

Enthusiasts love the positives of Kegel Tools: “My close condition has scarcely been improved. These tools are amazing!” – Jessica. “I’ve observed a huge increase in my urinary control since I embarked on using These kinds of types of.” – Sarah. “They’re so uncomplicated to use and have made a big change in my daily life.” – Jessica.

Eager to bring control of your intimate condition? Exercise Gadgets are available to assist anyone strengthen your pelvic region muscles and improve your joy. Give them a attempt and feel the advantages for somebody. Here’s to a healthier, more self-confident individual!
Dual Vibrator for Women
Women's Pleasure Dildos and Challenging Norms and Finding Bliss 379e9d0
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Üst