Salma Tavukçuluk Nasıl Yapılır?

Admin

Forum Yöneticisi
Yönetici
Salma Tavukçuluk Nasıl Yapılır.jpg

Salma Tavukçuluk Nedir Nasıl Yapılır?

Salma tavukçuluk olarak bilinen gezen tavuklarla üretim süreci genel olarak yumurta odaklı olarak gerçekleşmektedir. Yumurtalara global anlamda ciddi bir talep olduğundan dolayı, organik yumurtalarının diğerlerine nazaran daha fazla rağbet gördüğü bilinmektedir. Çiftliklerde kapalı ortam ve yapay ışık altında üretim yapmak yerine salma tavukçulukla verim almak daha etkili bir işleyiş olmaktadır.

Organik tavuk yumurtası üretiminin son yıllarda taleplerinde patlama olmasından dolayı doğal ve organik olan yumurtaların üreticileri de bir hayli artış gösterdi. Tavukların gündüz saatlerinde bahçelerde dolaşarak kendi yemlerini bulmaları sayesinde gerekli yumurtalar ortaya konulabilmektedir. Bu arazilere hayvan gübresi ve kum konulması da ideal ortamın yaratılmasını sağlamaktadır.

Salma Tavuk Cinsleri

Salma tavukçuluk yapacak olan yetiştiricilerin hangi ırkı tercih edecekleri de önemli bir kriterdir. Bir yılda ortalama olarak en fazla yumurta veren tavukların seçimi bu konuda son derecede dikkat edilmesi gereken bir husustur. Aynı zamanda bu yetiştirim işlemlerinin gerçekleşeceği bölgeye ve iklim şartlarına en uygun olan tavuk ırkının seçimi de son derecede önemlidir. Ülkemizde ise salma tavukçuluk esnasında Lohman Brown ve Ataks tavuk ırkları diğerlerine nazaran daha etkili olabilecektir. Lohman Brown tavuk cinsi yılda ortalama 280 yumurta verebilmektedir. Aynı zamanda da yem konusunda da masrafsız olduğu söylenebilmektedir. Bu yüzden ülkemizde en fazla talep gören tavuk cinsi olarak adlandırılmaktadır.

Salma Tavukçuluk Gelir Gider Tablosu

Salma tavukçuluk yapacak olan kişilerin ilk olarak ideal bir arazi bulmaları gerekmektedir. Tavukların gezerek beslenmeleri açısından bu arazinin muhakkak gerekli olduğu söylenebilmektedir. Aynı zamanda da konaklayabilecekleri bir barınağın da inşa edilmesi gerekmektedir. Bunun yanında da yumurtalamaları için follukların da meydana getirilmesi gerektiği ifade edilmektedir.

Hayvanların beslenmesine de dikkat etmek gerekmekte ve bunun için tahıl ürünlerini de ek olarak sağlayabilme durumu söz konusu olmalıdır. Tüm bu sürecin ne kadarlık bir maliyeti olacağı ve kazanç oranlarının ne şekilde gelişeceğinin hesaplanması da önemlidir. Bu hesap sürecinin tamamlayacak olan yetiştiricilerin gerekli adımları atabilmeleri söz konusu olabilecek ve gerekli başvuru evreleri başlayabilecektir.
 

Wayneoricy

Yeni Üye
Uncover the thrill of Buzzing Instruments

Whats up there! Prepared to bring additional thrill to your personal encounters? Vibrational devices can be exactly what else you want. Regarding fantastic devices integrate the usual structure of a toy with intense buzzes, producing an encounter that is guaranteed to amaze you.

Pulsating toys exist in various designs, proportions, and feels, permitting you to locate the right selection for your preferences. Featuring various pulsation modes, a person may adjust the session to match your wishes. Whether you’re looking for gentle pulsations or intense powerful vibrations, Such.

Among the list of of pulsating toys is their versatility. You could use them for internal and external exploration, delivering a thorough joy occasion. The vibrations enhance the sensations of thrusting, enabling more frequent peaks. Several buzzing instruments additionally are water-resistant, so the excitement can carry on in the bath or shower.

To begin, check the manual to learn the controls. Use plenty of water-based lube to boost the feelings and guarantee a seamless session. Test multiple tremor sequences and tempos to determine just what you like most. Wash the device definitely pre and post-usage to ensure it remains optimal.

This is what users are saying: “The vibrations add a whole new level of pleasure. I can’t get enough!” – C.. “Utilizing Your instrument has rendered my personal encounters far more enjoyable. Definitely endorse!” – Zoe. “The different settings are fantastic. It feels like possessing many devices in a single item!”

Prepared to boost your delight experience? Vibrational devices are here to offer strong personalized experiences that will leave you wanting more. Give one a try and find the delight on an effective private!
Magic Motion Vibrating Egg
Body Soothe Vibes and Tranquility or Stimulation 379e9d0
 

Bu içeriği görüntüleyen kullanıcılar (Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Üst